Finn din størrelse

Når du skal velge størrelse på symønsteret ditt er det hovedsaklig tre ting du må forholde deg til:

1) Dine egne kroppsmål for bryst, midje og hofte.

2) Måltabellen som alle symønstre fra Flid er gradert etter og som ligger i menyen på hvert produkt.

3) Hvordan passformen til det relevante designet er og hvilke mål som eventuelt er viktigst å prioritere i valg av størrelse.

Dine kroppsmål

Når du skal ta mål på deg selv, bør du stå foran et speil for å se at du har holder målebåndet riktig. Målebåndet skal sitte vannrett der du tar mål og du skal ikke stramme det for mye. Du bør også ha på deg ettersittende klær, for eksempel en tights og en singlet. Måltabellen til symønstrene tar utgangspunkt i tre mål: bryst, midje og hofte.

Brystmålet er det videste målet du tar over brystpartiet.

For å lokalisere hvor du skal måle midjen, kan du se deg selv i speilet og bøye overkroppen til siden. Midjen din, der målet skal tas, er der overkroppen bøyer seg mot siden.

Hoftemålet blir målt rundt det bredeste partiet over hofte eller rumpe. Dette er som regel noe lavere enn det du tenker på som hoften i tradisjonell forstand.

Måltabellen

Måltabellen som danner referanesgrunnlaget som alle Flid-mønstre er gradert og konstruert etter ligger tilgjengelig på hver produktside under fanen "måltabell". Her ser du hvilke kroppsmål hver enkelt størrelse er gradert ut i fra. Bruk den til å lokalisere hvilken størrelse du passer best eller er nærmest. Husk at tallstørrelsene kun er et malverk å jobbe og orientere seg etter, og at alle aktører sine måltabeller avviker litt fra hverandre. Dersom du stusser litt over at du ligger på en annen tallstørrelse enn den du kanskje er vant til, så er det beste å forholde seg til og stole på kroppsmålene som er oppgitt.

Passform

På produktsiden til hvert symønster finner du en beskrivelse av plaggets passform, og i den relasjon, hvilket mål i måltabellen som er viktigst å ta hensyn til for akkurat det designet. Hvis du havner mellom to størrelser og er i tvil om hvilken du skal velge, er det derfor lurt å lese over dette punktet for å se hvilket mål som har mest å si for at plagget skal passe godt – og velge størrelse deretter.